כירורגיה
דף הבית   >   התמחויות המרפאה   >   ​​​​​​​כירורגיה

כירורגיה

הכירורגיה בחלל הפה מבוצעת להשגת מטרות שונות בהן:

  • סילוק שיניים פגועות על רקע עששתי או על רקע מחלת חניכיים
  • סילוק שיניים אבודות על רקע חבלתי
  • עקירת שיניים כהכנה לטיפול אורתודונטי
  • עקירות המבוצעות כהכנה לטיפול שיקומי כגון שתלים תותבות ועוד
  • שינוי מתווה החניכיים להשגת שיפור אסתטי כחלק מהתוכנית השיקומית
הטיפולים הכירורגיים מאפשרים לנו לסלק מוקדי זיהום פעילים בפה, להם השפעה מוכחת על מצבים סיסטמיים כמו סוכרת לא מאוזנת ומחלות לב, מאפשרים השתלטות על כאבים שנוצרים עקב בעיות הנובעות מהשיניים או מהרקמות הסובבות אותן, מאפשרים שיקום באמצעות שתלים דנטליים ומהווים כלי עזר לשיקום על גבי שיניים טבעיות.

הדגשים שלנו במרפאת שיניים

  • אנו יודעים כי תחום זה מעורר חששות רבים בקרב מטופלים ואף יוצר הימנעות רבת שנים מטיפולי שיניים ואנו מבטיחים למטופלינו ליווי צמוד וקשוב, אמפתי ועדין ככל האפשר במהלך הטיפול ולאחריו.
     

שאלות נפוצות בנושא: כירורגיה

מה זה סדק בשורש?

כאשר מתגלה סדק בשורש, בדרך כלל בעקבות נפיחות וכאבים שמביאים את המטופל לקבלת טיפול, משמעות העניין הוא כי נוצר סדק שנמשך מצידו הפנימי של השורש ועד לשטח פניו החיצוניים שבאים במגע עם העצם העוטפת את שורשי השן. המצב מלווה בדלקת שפוגעת באופן מתמשך בעצם וגורמת לספיגתה והעלמותה. מתן אנטיביוטיקה יפחית אמנם את הנפיחות והכאבים אך הדלקת תישאר ותמשיך להרוס את העצם הסמוכה, לכן הפיתרון היחיד הינו עקירת השן ובהקדם.

אמרו לי שכואב לעשות השתלות, זה נכון?!

תתכן נפיחות לאחר ההשתלה, אך בדרך כלל אין כאבים משמעותיים אחרי ביצוע שתלים, גם בגלל שתהליך ההשתלה מלווה כמובן בהרדמה מקומית וגם מפני שניתן להעזר לאחר מכן בתרופות שמפחיתות את הסיבות לכאבים. באופן כללי ההשתלה עצמה מבוקרת, מקומית ופחות טראומתית לעצם מאשר עקירה של שן.

האם אפשר לבצע עקירה ומייד השתלה?

הדבר אפשרי בתנאים מסויימים, בעיקר במקרים בהם קיימת עצם רבה שנותרה ותומכת בשתל לאחר עקירת השן דבר שמאפשר יציבות ראשונית של השתל לאחר התקנתו.

מהי הרמת סינוס?

השתל זקוק לתמיכה של עצם סביבו. אצל כולנו מעל איזור השיניים הטוחנות העליונות מצויים חללי אוויר שנקראים הסינוסים המקסילריים. לעיתים רבות נוצר מצב שלאחר עקירת שיניים מאיזורים אלו עובי העצם שנותר אינו מאפשר החדרת שתלים. לכן נוקטים בפעולה מקדימה להשתלה והיא הרמת סינוס פתוחה או סגורה ובה מגביהים את רצפת הסינוס, אותו חלל אוויר, ומחדירים לתוכו תחליף עצם מה שיאפשר את החדרת השתל כשהוא מוקף בעצם. "הרמת סינוס פתוחה" תבוצע במצבים של חסר גדול יותר של עצם ומשלבת כירורגיה נרחבת יותר, ואילו "הרמת סינוס סגורה" תבוצע כשהחסר קטן יותר תוך כדי הקידוח להחדרת השתל בפעולה כירורגית מוגבלת יותר ועם ריפוי קל יותר.

האם יש גורמים שפוגעים בקליטת שתלים ובהצלחתם?

גורמים כמו עישון וסוכרת שאינה מאוזנת פוגעים מאוד בסיכויי הקליטה וההשרדות של שתלים, וככל שכמות העישון ביום גבוהה יותר והסוכרת פחות מאוזנת, הסיכון הולך וגובר. כמו כן חשוב לדעת כי דרושה תחזוקה קבועה של השתלים כולל סילוק רובד ואבנית גם מאיזורי השתלים אצל שיננית על מנת לוודא את בריאות החניכיים סביב השתלים כתנאי להשרדותם.

Coi בניית אתרים
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק